Projecte With a Little Help

El projecte titulat “With a Little Help” és un projecte d’associació estratègica en el camp de l’educació escolar amb l’objectiu principal de desenvolupar un nou i innovador programa de treball en línia per a estudiants amb necessitats educatives especials (*NEE) i donar suport a la seua inclusió social i apoderament per a la vida independent.

El nostre consorci està format per 7 socis de Polònia, Bèlgica, Espanya, Portugal, Romania, Bulgària i Turquia, que han combinat experiència en la solució d’aquest problema. La duració del projecte és de 24 mesos, des de març de 2021 fins a febrer de 2023.

Creiem que la implementació adequada de l’aprenentatge personalitzat potenciat per la tecnologia mitjançant la implementació del mètode *ePortfolio amb l’ús d’altres TIC i eines d’Internet per a estudiants amb discapacitat intel·lectual i amb *NEE brindarà solucions a problemes pedagògics importants, especialment en una situació de tancament epidèmic i aïllament forçat. A més, l’aprenentatge en línia oferit contribuirà al desenvolupament de les competències clau dels estudiants, així com a la reflexió sobre les habilitats adquirides.

Els principals destinataris del projecte “Within the Little Help” són educadors, professors i personal docent que treballa amb alumnes amb necessitats especials.

Els socis també compartiran els seus coneixements per a introduir enfocaments que no s’apliquen en els entorns socioculturals de les organitzacions associades, a pesar que la pràctica i la investigació han mostrat un bon impacte en molts nivells.

La producció intel·lectual (*IO) es basa en anàlisi de necessitats consistents amb els objectius de les polítiques per a la inclusió d’estudiants amb necessitats especials en el sistema educatiu general:

O1– Investigació sobre les millors pràctiques per a la integració i inclusió social d’estudiants amb necessitats especials i persones amb discapacitat, així com polítiques internacionals i nacionals, així com els efectes i productes provats i implementats del projecte.

IO2 – Presentacions en la reunió i en plataformes de projectes que contenen 7 mòduls utilitzant el mètode *ePortfolio i altres eines per a la implementació de tasques educatives, desenvolupament de competències socials i rehabilitació a l’escola per a estudiants amb *NEE.

IO3Manual – una guia sobre la implementació de la metodologia *ePortfolio, que conté plans de lliçons en línia i el programa de treball, combinant mètodes d’aprenentatge formals, no formals i informals, adaptats a l’aprenentatge en línia. El manual també inclou min. 196 exemples: recursos en línia compilats en *ePortfolio i recursos de capacitació en la plataforma *Moodle.

Hi haurà 2 capacitacions:

C1Formació del personal – (tres professors de cada país) Com començar a treballar amb el mètode *ePortfolio – Aspectes tècnics i relacionats amb el contingut. Altres mòduls implementats per socis i la seua implementació en *ePortofolio, regles per a provar solucions.

Els professors de cada país duran a terme proves d’aquestes solucions de manera diferent. El grup d’educadors de prova serà d’almenys 28 persones.Els participants indirectes que participen en la prova i implementació del programa desenvolupat i els seus components són estudiants amb discapacitat intel·lectual de Polònia, Romania i Bulgària, un total d’almenys 80 persones, i l’Els usuaris finals del programa desenvolupat en el marc del projecte seran grups d’estudiants d’escoles que cooperen amb socis individuals en cada país soci i després, després de la difusió, cada escola en cadascun dels països del consorci del projecte i altres països de la UE.

C2Formació del personal – (Quatre professors de cada país) Funcions avançades en el mètode *ePortfolio – aspectes tècnics i relacionats amb el contingut. Altres mòduls implementats per socis i la seua implementació en *ePortofolio, regles després de provar per a la implementació de solucions desenvolupades.
La implementació d’aquestes solucions serà realitzada per docents de cada país de diferents formes. El grup d’educadors implementadors estarà compost per almenys 28 persones.

Els participants indirectes que participen en la prova i implementació del programa desenvolupat i els seus elements són estudiants amb discapacitat intel·lectual de Polònia, Romania i Bulgària, un total d’almenys 80 persones, i els usuaris finals del programa desenvolupat com a part del projecte seran grups d’estudiants d’escoles que cooperen amb socis individuals en cada país soci – i després, després de la difusió, cada escola en cadascun dels països del consorci del projecte i altres països de la UE.

Durant set esdeveniments, un per país, els resultats del projecte es difondran a les parts interessades, les escoles i altres entorns, i als prenedors de decisions locals i nacionals. El programa també se sotmeten a validació científica. Després, ens centrarem en les parts interessades i els prenedors de decisions rellevants que poden donar suport al desenvolupament i la implementació de recursos en línia en tots
escoles i centres d’inclusió i integració social a la UE.


The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.