La intolerància i l’odi han estat trets característics de la societat humana gairebé des del principi dels temps. Nombrosos estudis han demostrat que en els últims anys hi ha hagut un augment d’estes actituds. A Internet i a les xarxes socials som alhora autors i públic i, ara per ara, poques coses impedeixen que difonguem el que volem dir.
Els nostres joves tenen referents en internet i no sempre son conscients de la dimensió amplificada de les xarxes socials i de que podem ser autors inclús de delictes d’odi.
De la mateixa manera que es pretén potenciar en el context escolar la coeducació, la interculturalitat, la no discriminació i la igualtat, els valors democràtics, amb l’objectiu d’aconseguir en el propi context escolar, un clima social de convivència, respecte i tolerància.

L’objectiu és l’elaboració de vídeos mitjançat la tècnica “videoscribing” en la que s’aplica pensament visual per a descriure conceptes utilitzant dibuixos que una mà humana va elaborant.
Este tipus de vídeos esta estudiat que captem més l’atenció i son especialment interessant per als col·lectius joves per semblar més desenfadats per el fet de l’ús de dibuixos.

S’ha fet un vídeo per a cada col·lectiu relacionat:

Playlist:

– migrants,

– dones,

– persones amb diversitat funcional,

– ètnies minoritàries,

– persones amb malalties,

– persones de diferent religió,

– diferent estatus social,

– col·lectiu LGTBI,

També dos vídeos per a completar la formació en:
– identificació del delictes d’odi i conseqüències.

– la veu d’aquells que han estat discriminats,

Amb motiu del Dia Europeu en Memòria de les Víctimes dels Delictes d’Odi (22 de Juliol) s’ha desemvolupat un vídeo relacionat amb la temàtica que es va difondre per les xarxes socials:

Projecte subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Comunitat Valenciana.