IBIRETRAT 2021 (CULTURA – GENERALITAT VALENCIANA)

Som una associació multidisciplinària amb especialistes del món educatiu i de la cultura. Amb experts en la incorporació de noves tecnologies i amb escriptors i animadors socials i culturals amb molts anys d’experiència en fires i fent tallers per a menuts i grans. 

Es compta amb el recolzament de l’Ajuntament d’Ibi. La nostra presidenta porta més de 10 anys fent tallers educatius i culturals, ha publicat tres llibres infantils i participa habitualment en animacions lectores, xarrades literàries i tallers (www.xaronavarro.com). Tots els programes i cartellera estaran fets en valencià.

1. IbiRetrat: Retrospectiva fotogràfica de la cultura e història del joguet i del gelat a Ibi ressaltant la influència de les dones en el desenvolupament artístic i creatiu.

Finalitat: exposició de fotografies que possibiliten apropar i donar coneixement de la història mitjançant la cultura i les expressions artístiques tradicionals que han estat identitàries d’Ibi.

Descripció:

• Presentació del programa amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ibi i entitats locals que possibiliten la participació ciutadana.

• Recull de fotografies històriques significatives.

• Consideracions de gènere. Donar visibilitat a la dona en el desenvolupament artístic del joguet i cultura del gelat a Ibi, des del comerç de gel de les caves, fins els gelats.

DESCARREGA’T LA VERSIÓ EN PDF DE L’EXPOSICIÓ VIRTUAL FENT CLICK AÇÍ

2. Dos seminaris pràctics o tallers: JoguetArt i IbiCerArt.

2.1. Taller de creació de joguets amb material reciclat.

Finalitat: Potenciar la creativitat i el respecte pel medi ambient. Motivar als més menuts i joves a fer creacions artístiques a partir de materials reciclats.

2.2. IbiCerArt: Taller de ceràmica ibense i impressió 3D.

Finalitat: Ressaltar la cultura ibense i fomentar les expressions artístiques. Apropar l’artesania tradicional i no deixar perdre la memòria d’oficis artesanals. Combinar amb noves tecnologies d’impressió en 3D per a l’elaboració de complements.